Serek himalajski dla psa
Wybierz wariant produktu:
Poszczególne warianty mogą różnić się ceną
Obowiązkowe pola oznaczone są symbolem - *
Kod produktu: 444
Opis
Przysmak: gryzak Churpi z himalajskiego twardego sera
Producent: ROGY
Skład naturalnego gryzaka Churpi
Skład: mleko odtłuszczone
Skład analityczny (na 100g produktu):
- białko 84%
- woda 11%
- tłuszcz 2%
- składniki mineralne 2%
- laktoza <0,5%
- wartość energetyczna: 354 kcal
Taki skład to idealne uzupełnienie diety Twojego pupila. Ponadto gryzak jest bogaty w minerały (wapń, magnez, potas, sód, żelazo, fosfor, cynk, miedź, mangan, selen) oraz witaminy (B1, B12, C, D, E, K i kwas foliowy).
W jaki sposób powstaje serek himalajski?
Gryzak Churpi to serek, który produkowany jest według specjalnej, himalajskiej receptury. Kluczowe jest to, że ma bardzo prosty skład, bo wytwarzany jest jedynie z dwóch składników – odtłuszczonego mleka i soku z limonki. Połączenie tych składników tworzy ser, który jest prasowany przez kilka dni, a następnie suszy się go w specjalnych warunkach. Suszenie trwa ponad miesiąc. Właśnie ten proces sprawia, że ser nabiera wyjątkowej twardości.
Właściwości gryzaka Churpi z himalajskiego twardego sera
Serek himalajski to jeden z niewielu gryzaków na rynku, który nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków. Proces wytwarzania serka pozbawia go laktozy, dzięki czemu nie wpływa on negatywnie na układ pokarmowy psów. Dodatkowo jest on bardzo łatwy w trawieniu.
Nasi klienci potwierdzają, że psy go uwielbiają. Serek himalajski jest na tyle twardy, że konsumpcja może zająć psu kilka godzin… a nawet dni. Gryzak Churpi pod wpływem śliny zmienia konsystencję i staje się delikatnie gumowy. Taka zmiana pozwala psu na skubanie kawałków serka. Pomimo zmiany konsystencji nie robi się śliski i lepki, dzięki czemu podłoga nie będzie brudna. Kolejną zaletą jest fakt, że gryzak nie wydziela nieprzyjemnego zapachu,
Warto zaznaczyć, że serek jest również przekąską dentystyczną – ściera nadmiar płytki nazębnej i masuje dziąsła.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.