Kość do żucia dla psa jeleń z morelą
Opis
Produkt: kość do żucia dla psa
Smak: jeleń z morelą
Rozmiar: 13,5 cm (Rozmiar jest na tyle uniwersalny, że spodoba się każdemu psu, niezależnie od wielkości.)
Waga: 70 g
Producent: SYTA MICHA
Przysmak nie zastępuje codziennego, pełnowartościowego pożywienia. Należy pamiętać, aby obowiązkowo zapewnić psu dostęp do świeżej wody.
Składniki w kości do żucia dla psa z jeleniem i morelą
Skład:
95% skóra wołowa, 4% skóra z jelenia, 1% proszek morelowy
Skład analityczny:
- 96,34% białko,
- 1,3% tłuszcze,
- 0,92% popiół surowy,
- 0,49% włókno surowe.
Skóra wołowa i skóra z jelenia, które użyte są do produkcji kości do żucia są w 100% naturalne i w żaden sposób nie są barwione. Proces suszenia w niskiej temperaturze (między 25℃ a 28℃) trwa ponad 3 tygodnie, dzięki czemu zachowane są właściwości odżywcze wszystkich składników. Skóra naturalnie zawiera kolagen, który jest spoiwem kości dla psów.
Dlaczego warto wybrać kości do żucia?
Składniki i proces tworzenia kości do żucia gwarantują, że cała struktura przysmaku korzystnie wpływa na dziąsła i zęby psów. Dodatkowo kość jest twarda, dzięki czemu usuwa z zębów resztki jedzenia, pozostawiając je gładkie i nie pozwalając na żółknięcie.
Kości od Sytej Michy są wyjątkowe, nie tylko ze względu na dobry smak, czy funkcje, ale też dlatego że się nie kruszą i nie zawierają ostrych elementów, które mogłyby podrażnić dziąsła pupila.
Zalety stosowania kości do żucia:
- urozmaicenie codziennej diety,
- w zależności od wybranego smaku i funkcji, dostarczają dodatkowych wartości odżywczych (witaminy, minerały czy białka),
- mogą być nagrodą lub motywatorem podczas szkoleń i treningów,
- to nie tylko przysmak, ale także zdrowa forma rozrywki, która jednocześnie zaspokaja codzienne potrzeby, takie jak lizanie, gryzienie, mlaskanie, szarpanie, czy podgryzanie,
- są to naturalne gryzaki, które jednocześnie pozwalają na zachowanie czystych zębów, wzmocnienie mięśni szczęki i żuchwy psa,
- dla szczeniaków jest to też masaż dziąseł oraz nauka gryzienia podawanego pokarmu.